Bahan-bahan :
Tepung Gandum 4sudu makan
Tepung Jagung 1sudu makan
Serbuk Penaik (sikit je)
Telur Gred B 1biji
Carrot 2 inc (potong stick halus)
Daun Bawang 1helai
Daun Sup 1batang
Bawang Holand 1/4(cincang halus)
Udang Kering 1sudu makan (cuci dulu)
Cara-caranya:
Campur semua bahan2 diatas gaul bersama air suam tau jangan pakai air sejuk plak.Biarkan dalam 10minit baru boleh goreng.Jangan korang lupe letak perasa tau..Aku ketak gula sikit,almaklum ler orang kelantan dengan gula xdapat dipisahkan.kikiki...
Dah siap dihidang,petang2 gini syok duduk depan tv sambil minum teh o panas bersama family tercinta.Senang je nak buat,xsampai 30minit dah makan pun.Sampai sini je aku nak share pasal cucur sayur bangtai aku ni hihihi..Selamat mencuba!!
No comments:
Post a Comment